در فرآیند توسعه دارو، مطالعات پیش بالینی و مطالعات غیر بالینی، مرحله تحقیقاتی است که قبل از شروع آزمایشات بالینی (آزمایش بر روی انسان) آغاز می شود و در طی آن امکان پذیری استفاده از دارو، آزمایش تکراری و داده های ایمنی مواد جمع آوری می شود. اهداف اصلی مطالعات پیش بالینی عبارتند از: تعیین دوز ایمن برای مطالعه اول در انسان و ارزیابی مشخصات ایمنی محصول. محصولات ممکن است شامل دستگاه های جدید پزشکی، داروها، راه حل های ژن درمانی و ابزارهای تشخیصی باشد. به طور متوسط تنها یک مورد در هر 5،000 ترکیبات که در مرحله ی توسعه و کشف دارو قرار دارند، یک داروی معتبر می شود.

 

 

.

 

آزمایشگاه شیمی (Non-Radioactive Chemistry Lab)

رادیو دارو از دو واژه ی (( رادیو )) و ((دارو)) تشکیل شده است که رادیو نماینده یک عنصر رادیواکتیو و دارو یک مولکول شیمیایی حمل کننده عنصر رادیواکتیو می باشد.

موفقیت یک رادیو دارو در مراحل پیش بالینی و همچنین وارد شدن به مرحله ی بالینی وابسته به طراحی مناسب و در نظر گرفتن همه ی جوانب لازم می باشد که جز دارویی به عنوان حامل پایدار رادیو ایزوتوپ عمل کند و فعالیت بیولوژیکی و فاماکولوژی مناسب در بدن نشان دهد.

چه بسا مولکول هایی هستند که به خوبی می توانند به عنوان حامل رادیو ایزوتوپ عمل کنند ولی فعالیت بیولوژیک مناسب ندارند و از چرخه ی رسیدن به محصول نهایی خارج می شوند.

در نتیجه طراحی و سنتر مواد شیمیایی رادیو دارو اولین قدم و عنصر تضمین کننده ی موفقیت در مراحل بعدی می باشد. که این توضیحات ارائه شده در آزمایشگاه شیمی صورت می گیرد.

 

آزمایشگاه رادیو شیمی (Radioactive Chemistry Lab)

كلیه فرایند های لازم جهت تصویربرداری با دو دستگاه PET و SPECT در این آزمایشگاه انجام میشود. این اقدامات شامل، تعین نوع ماده رادیواكتیو و لیبل مورد نظر جهت تزریق با توجه به هدف تصویربرداری، محاسبه میزان ماده رادیو اكتیو مورد نیاز و ... می باشد.

 

 

بخش جراحی حیوانات آزمایشگاهی

به دلیل اینکه حد فاصل زمانی بین تزریق داروهای مورد نظر تا تصویربرداری کم می باشد، جراحی و اقدامات لازم در این بخش صورت می گیرد. پژوهشگران محترم می توانند با امکانات و تجهیزاتی که توسط خودشان یا به وسیله ی آزمایشگاه فراهم شده است، جراحی بر روی نمونه های جانوری را انجام دهند. همچنینی در صورت تمایل برای بررسی نمونه های بیولوژیکی و تصویربرداری های مختلف از آنها، می توانند از این محیط بهره مند شوند.

 

بخش نگهداری حیوانات آزمایشگاهی

 بخش نگهداری حیوانات آزمایشگاهی آزمایشگاه جامع پیش بالینی در فضائی مناسب جهت استفاده ی کلیه پژوهشگران و محققین آماده شده است و امکان نگهداری موش، رت و خرگوش را دارد. نگهداری از نمونه های جانوری که نیاز به تزریق داروهای مختلف تصویربرداری به آنها می باشد، در این بخش صورت می گیرد.

تصاویر

 

111

222

333