مقدمه(1)

16 آذر 1396 | 717 بازدید
توموگرافی تابش پوزیترون (پِت) یک تکنیک تصویربرداری هسته ای است که از خصوصیات رادیونوکلئیدهایی استفاده می کند که از خود پوزیترون تابش می کنند.
مقدمه(1)

توموگرافی تابش پوزیترون (پِت) یک تکنیک تصویربرداری هسته ای است که از خصوصیات رادیونوکلئیدهایی استفاده می کند که از خود پوزیترون تابش می کنند. در بخش فیزیک تابش، جدولی از این رادیو ایزوتوپها ارائه شده است.

از این رادیونوکلئیدها که در سیکلوترون تولید می شوند، برای نشاندار کردن ترکیب های بیولوژیکی مورد نظر استفاده می شود. معمولا ترکیب نشاندار شده با تزریق داخل وریدی به درون بدن وارد می شود که با توجه به خصوصیات بیوشیمیایی خود در بافت ها توزیع می گردد. هنگامی که اتم رادیو اکتیو یک مولکول خاص واپاشی می کند، یک پوزیترون از هسته به بیرون پرتاب می شود که در نهایت منجر به تابش فوتون های پرانرژیی می شود که احتمال فرار آنها از بدن زیاد است. یک اسکنر پِت شامل مجموعه ای از آشکارسازها است که جسم مورد نظر را احاطه کرده اند و این فوتون های پرانرژی را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کنند. معمولا در یک اسکن پِت یک میلیون تا یک میلیارد رویداد(واپاشی) آشکار می شوند. این رویدادها به کمک الگوریتم های ریاضی بازسازی شده و به یک تصویر سه بعدی تبدیل می شوند. بنابراین تصاویر پِت توزیع فضایی از ردیاب های نشاندار شده را به صورت کمّی در بدن یک موجود زنده نشان می دهند.

Picture1_1


Picture2_2