در آزمایشگاه پیش بالینی بافت آسیب‌دیده کبد با استفاده از سیستم تصویربرداری اپتیکی آنالیز شد

25 آذر 1397 | 575 بازدید
درآزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران (TPCF) در انجام پژوهشی، با استفاده از روش‌های تصویربرداری فلورسنت، از کبد مدل حیوانی باهدف آنالیز این بافت در بدن تصویربرداری شد
در آزمایشگاه پیش بالینی بافت آسیب‌دیده کبد با استفاده از سیستم تصویربرداری اپتیکی آنالیز شد

در پژوهش انجام‌شده در آزمایشگاه پیش بالینی، برای اولین بار با ایجاد مدل حیوانی جهت ایجاد آسیب کبدی، ابتدا سلول‌های نشاندارشده توسط مواد فلورسنت تزریق و پس از 24 ساعت با تصویربرداری اپتیکی رهیابی شدند و تصاویر حاصل نشان‌دهنده حضور سلول‌های نشان‌دار شده در ناحیه کبد بود، برای دقت و تائید بیشتر، بافت کبدی به‌ صورت ex vivo هم تصویربرداری شد که نتایج حاصل نیز، حضور سلول­های نشان‌دار شده در بافت کبد را تائید می‌کردند، در این نوع تصويربرداري ارگان‌ها از بدن خارج‌شده و به‌صورت مستقيم مورد تصويربرداري قرار می‌گیرند.در درمان سلول‌های بنیادی از روش‌های متعددی برای ارزیابی میزان بقا و مهاجرت سلول‌ها در محل پیوند استفاده می‌شود، ازجمله این روش‌ها می‌توان به آنالیز بافت‌شناسی در مدل‌های حیوانی و استفاده از رنگ‌آمیزی و آنتی‌بادی‌های مختلف اشاره کرد. در اکثر این روش‌ها تعداد و محل سلول‌های بنیادی پیوندی در غالب بافت‌ها به‌ویژه در سیستم عصبی با کشتن و تهیه مقاطع بافتی و آنالیز بافت‌شناسی در مدل‌های حیوانی بررسی است. توضیح این‌که با استفاده از این روش فقط یک‌بار می‌توان ارزیابی‌های موردنیاز را بررسی کرد.بنابراین استفاده از تصویربرداری روشی نوین که استفاده از آن در یک بازه زمانی طولانی و برای چند بار در حیوان و یا انسان زنده سرنوشت سلول‌ها، مرگ و یا مهاجرت آن‌ها رو قابل‌بررسی می‌سازد.تصویربرداری فلورسنت یك تكنيك تصويربرداري اپتیکی است كه در روش‌های in vivo، ex vivo و in vitro به‌منظور مشاهده و بررسي نحوه توزيع مواد فلورسنت در بدن حيوان مورداستفاده قرار می‌گیرد.
تصويربرداری فلورسنت یک تکنيک تصویربرداری غيرتهاجمی برای مشاهده درون بدن می‌باشد. این تکنیک از تابش غیر یونیزان مواد فلورسنت که شامل نور مرئی، اشعه ماوراءبنفش و نور مادون‌قرمز است برای به دست آوردن تصاویر دقیق از اندام‌ها و بافت‌ها و نیز ساختارهای کوچک‌تر ازجمله سلول‌ها و حتی مولکول‌ها استفاده می‌کند. این نوع نورها تصاویر را با استفاده از تحریک الکترون‌ها تولید می‌کنند که برخلاف استفاده اشعه یونیزاسیون در برخی دیگر از تکنیک‌های تصویربرداری هیچ‌گونه صدمه‌ای ایجاد نمی‌کند. این تصاویر توسط دانشمندان برای تحقیق و پزشکان برای تشخیص بیماری و درمان استفاده می‌شود.